Revolusjon i Midtøsten: Terrorism and Barbeque

Torsdag den 10. februar viser vi filmen Terrorism and Barbeque (2008) klokken 18.00 i Ragnar Frisch auditorium, Ullevål kino (John Collets plass). Regissert av Sherif Arafa. Se traileren her. Filmen har arabisk tale og er tekstet på engelsk.

Dette er filmen for deg som lurer på hva som foregår i den arabiske verden generelt og i Egypt spesielt akkurat nå! Terrorism and Barbeque fra 1993 har med et blitt hyperaktuell. BABEL filmklubb griper begjærlig sjansen til å vise denne både utrolig morsomme og meget aktuelle filmen. Handlingen foregår for det meste inne i Afrikas største byråkratiske institusjon: Al-Mugamma som ligger ved siden av Frigjøringsplassen (Tahrir-square).

Plottet er som følger: Ahmed, en ærlig og anstendig innbygger i Kairo jobber hardt for å kunne forsørge familien sin. Selv med to jobber er kjøtt til middag en umulighet og hver dag irriteres han over en alt for overfylt kollektivtransport. En dag han forsøker å overføre sine to barn til en skole i nærheten av der de bor blir han med et smertelig klar over det egyptiske byråkratiet. Korrupte byråkrater som bruker mesteparten av tiden til å be, eller gå på toalettet i et annet bygg får Ahmed til å svartne. I et raserianfall griper han våpenet til en sikkerhetsvakt, og skaper med dette en bølge av panikk i bygningen. I løpet av få sekunder har Ahmed blitt en terrorist i regimets øyne. Sammen med fire andre personer, en skopusser fra Øvre Egypt på flukt fra en dødsdom, en fattig soldat i militæret , en prostituert kvinne og en suicidal ung mann holder de en håndfull gisler fanget. Men hva er det egentlig de ønsker av regimet?

Før filmen vil det bli holdt en innledning av førstelektor ved institutt for kulturstudier og orientalske språk (IKOS), Egypt-ekspert Bjørn Olav Utvik. Utvik har de siste ukene vært hyppig observert i norsk media og vi er veldig glade for at han har takket ja til å komme på vår filmvisning. Vi garanterer dypere innsikt i situasjonen i Egypt!

Som alltid serveres det rykende fersk kaffe og nybakte kaker. Visningen er gratis og åpen for alle.

Velkommen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s