Neste film: A New Day in Old Sana’a (10. mars)

Torsdag 10. mars, kl. 18.00, viser BABEL filmklubb filmen A New Day in Old Sana’a (2006) i Ragnar Frischs auditorium, Ullevål kino. Filmen er regissert av Bader Ben Hirsi. Den har arabisk og engelsk tale og er tekstet på engelsk. Se klipp fra filmen her (ikke se for lenge).

A New Day in Old Sana’a  (2006) er Jemens første helaften spillefilm. Den unge Tareq skal gifte seg med Bilquis, datteren av en innflytelsesrik dommer. En natt observerer han Bilquis dansende i gaten, og dette får kjærligheten til å blusse opp i ham. Men hva så når det viser seg at den unge kvinnen i gaten ikke var den han skal gifte seg allikevel, men en fattig henna-kunstner…

A New Day in Old Sana’a er filmet midt i den spektakulære jemenittiske hovedstaden Sana’a og gir med dette et spennende innblikk i en by og et land som for de aller fleste er ganske så ukjent.

Til å innlede filmen har vi vært så heldige å få med oss Midtøsten-viter  Kåre Annaniassen med Jemen som sitt spesialfelt. Så skulle det vise seg at du enten ikke vet noe særlig om Jemen, hverken politisk, kulturelt, religiøst, eller geografisk, aldri har sett en spillefilm fra Jemen, eller aldri har vært på BABEL filmklubbs filmvisninger, da er det bare å sette av denne dagen. Skulle det imidlertid vise seg at du kan alt om Jemen fra før er det grunn nok til å komme for å spise nybakte kaker og drikke nytrukket te eller kaffe.

Visningen er gratis og åpen for absolutt alle!

Velkommen!

P.S. Husk å sette av helgen 30. april-1. mai. Da arrangerer BABEL filmklubb i samarbeid med Film fra Sør og Cinemateket Arabiske filmdager – historier fra Levanten. Det blir to dager til ende med flunkende nye filmer, samt klassikere fra Midtøsten, kulturelle og politiske arrangementer, og ikke minst celebre besøk. Altså ikke noe å gå glipp av!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s