Born on the 25th of January

BABEL filmklubb sparker semesteret igang med en norgespremiere! Det er straks ett år siden revolusjonen i Egypt startet, og i den anledning viser vi den rykende ferske filmen Born on the 25th of January av den egyptiske regissøren Ahmed Rashwan.

Gjennom filmskaperens øyne og narrativ følger vi revolusjonen i Egypt fra den 25. januar til 27. mai. Ahmed Rashwan sier at beslutningen om å engasjere seg i revolusjonen forandrer ham selv på samme måte som det har forandret millioner av egyptere. Han innså nødvendigheten av å utøve sine politiske rettigheter, i stedet for å sitte å se på at noen andre manipulerer livet hans og de rundt ham. Filmen er en påminnelse om å fortsette i revolusjonens ånd for å skape en bedre nasjon sammen, og minne seg selv om alle de som ofret så mye under revolusjonsdagene.

Filmen er tekstet på engelsk / English subtitles.

Filmvisningen er et samarbeid med dokumentarfilmfestivalen Human Rights, Human Wrongs, som finner sted i Oslo 7.-12. februar.

Visningen er som alltid gratis og åpen for alle. Vi serverer herlig kaffe og hjemmebakte kaker. Tid og sted er torsdag 26. januar kl. 18:00, i Ragnar Frischs auditorium på Ullevål kino.

BABEL filmklubb ønsker alle hjertelig velkommen til et nytt år og et nytt semester!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s