BABEL filmklubb viser: The Great Journey

NB! Merk nytt sted: Auditorium 2, Sophus Bugges hus, Blindern!
Torsdag 9. februar kl. 18.00 er det duket for nok en spennende filmvisning i regi av BABEL filmklubb. Denne gangen har vi valgt en film av den fransk-marokkanske regissøren Ismaïl Ferroukhi.
I The Great Journey legger far og sønn  ut på en reise fra Frankrike til Mekka for å fullføre hajj (pilgrimsreisen), en av islams fem søyler. Sønnen Reda er ikke det spor interessert i religion, men faren presser ham til å kjøre hele veien i familiens forfalne bil. Faren håper både å selv få gjennomført hajj før han dør, samtidig som turen er et siste forsøk på å øke sønnens interesse for islam.
The Grand Journey er en original og humoristisk road movie som følger den usannsynlige pilgrimsferdien og alle problemene på veien gjennom øst-Europa og Midtøsten på veien mot Saudi-Arabia. Den har vunnet en rekke internasjonale priser og blit kåret av mange kritikere til en av 2000-tallets beste filmer.
Filmen er tekstet på engelsk, og vises i auditorium 2, Sophus Bugges hus på Blindern. Religionsviter Nora Sunniva Eggen innleder filmen ved å snakke om betydningen av hajj.
Som vanlig er arrangementet gratis og åpent for alle. Vi står klare til å bekjempe vinterkulden med rykende varm, rettferdig kaffe og hjemmebakte kaker. Vel møtt!
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s