Filmvisning: Where do we go now?

BABEL filmklubb inviterer til filmvisning og fest torsdag 13. september! Dette arrangementet er et samarbeid med introduksjonsemnet i Midtøsten-studier, MØNA 1000. Vi starter med å vise den libanesiske filmen Where do we go now?, som blant annet vant publikumsprisen på Film fra sør-festivaleni fjor:«Husdyr i moskeen og kyllingblod i døpefonten. Slike provokasjoner skaper gnisninger i en liten landsby som er omringet av landminer. Innbyggerne – kristne og muslimer som har bodd side om side i lang tid – lider under det ekstra presset isolasjonen skaper. Men når splittelsen truer det vesle samfunnet, griper landsbyens kvinner inn. Med kreative ideer forsøker de å avverge konflikt til enhver pris.

Til tross for de komiske elementene, er filmens tema dypt alvorlig. Konflikter langs etniske og religiøse skillelinjer eksisterer fremdeles både i Libanon og i andre arabiske land, selv om araberne sto fjellstøtt sammen under vårens revolusjoner. Når ulikhetene igjen begynner å komme til overflaten, stiller Labaki sitt betimelige spørsmål: Hvor går vi nå?»

 NB: Norske tekster! Visningen starter som vanlig kl. 18:00, og foregår i Ragnar Frischs auditorium på Ullevål Kino.

Etter filmen går vi til toppetasjen i Niels Treschows hus for å kose oss med mat, alkoholfri drikke og quiz. Alle er velkomne!

Filmvisningen er som alltid fullstendig gratis og åpen for alle. Det serveres kaffe, te og kaker, og det er bare å ta med seg en venn. Eller bestemor, for den del!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s