Filmvisning: Cairo Station

Torsdag 27. september inviterer BABEL filmklubb til visning av den egyptiske klassikeren Cairo Station!

Youssef Chahines tragikomiske mesterverk fra 1958 brukes Kairos togstasjon til å representere alle lag i det egyptiske samfunnet. Vi møter bagasjebærere og brusselgere som bor i forlatte togvogner. Blant dem er avsiselgeren Kinawi. Han forelsker seg i den vakre, men likegyldige Hanuma, en lemondaeselger som på sin side kun har øyne for Abi Sri’. Kinawis kjærlighet for Hanuma blir en bestettelse og stemningen mørkner til elementer som minner om Hitchock og Powell.

Chahines film vakte stor oppmerksomhet med dette mesterverket om seksualitet, undertrykkelse, galskap og vold blant samfunnets marginaliserte.

Visningen finner sted i Ragnar Frischs auditorium på Ullevål kino, og starter kl. 18:00. Den er gratis og åpen for alle. Det blir som vanlig rykende fersk kaffe og hjemmebakte kaker. Jan Juchelka innleder filmen med å fortelle om hvorfor den var så kontroversiell når den kom ut i 1958.

Velkommen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s