Filmvisning: The Suffering Grasses

Fersk dokumentarfilm om konflikten i Syria.

Torsdag 25. oktober inviterer BABEL Filmklubb til NORGESPREMIERE av The Suffering Grasses: when elephants fight, it is the grass that suffers. Regissør Iara Lee svarer på spørsmål etter filmen.

Før filmen får vi en kort statusrapport om Syria fra Amnesty.

Over et år etter at konflikten startet, med tusener av døde og flere som dør hver eneste dag, er situasjonen i Syria ikke kommet nærmere en løsning. The Suffering Grasses lar oss møte aktivister, leger, flyktninger, barn og unge som alle har måttet ta stilling til konflikten som herjer landet. De diskuterer ikke-voldelig metoder, fredelige demonstrasjoner, splittelsen mellom de religiøse og sekteriske gruppene, hvordan flere og flere i opposisjonen tar til våpen, og ikke minst det menneskelige tapet. Vi får høre hjerteskjærende beretninger fra feltsykehus og se barnetegninger fra flyktningleirene i landene rundt. Dette er en sterk dokumentar som gir konflikten et menneskelig ansikt som ofte drukner i krigsbildene.

Filmen hadde premiere i Kuwait i Juni 2012 og har siden blitt vist over hele verden. Det er første gang den vises i Norge.

Visningen finner sted i Ragnar Frischs Auditorium på Ullevål Kino og starter kl. 18:00. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Det blir som vanlig rykende fersk kaffe og hjemmebakte kaker. Filmen er tekstet på engelsk.

For mer informasjon om filmen og regissøren se: http://www.culturesofresistance.org/suffering-grasses

Velkommen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s