Filmvisning: The Divorce Lawyer

«Laugh like an Egyptian» med Babel Filmklubb, Torsdag 8. November på Ullevål kino (Ragnar Frischs Auditorium) kl. 18:00. Denne gangen med helsprø egyptisk komedie! Vi viser Divorce Lawyer (محامي خلع).

Det finnes ikke den ting, ikke det tema som egyptere ikke kan spøke med. Dette kommer tydelig til uttrykk i de mange varierte temaer vi møter i egyptisk komedieproduksjon. Divorce Lawyer er en satire på lovendringene i egyptisk familielov og kvinners rett til skilsmisse i 2000. Filmen er en ironisk stemme i den utstrakte debatten rundt lovendringene, som det var svært mye uenighet om.

Karakterene er i ekte egyptisk stil overdrevne parodier på klasseskiller og skikkelser vi lett finner igjen i det egyptiske samfunnet. Vi følger advokatene Badr (Hani Ramzy) og Maha (Ola Ganem) i en halsbrekkende jakt etter grunnlag for skilsmissen til den rike og berømte forretningskvinnen Rasha fra hennes snorkende mann. Hvordan finne fram til jussen for en slik skilsmisse i det egyptiske rettsapparatet? Bli med på torsdag og se hvordan saken løses til tross for mange forviklinger og overraskende vendinger.

English subtitles and the introduction will be held in english.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Som vanlig serveres det hjemmebakst og kaffe.

Velkommen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s