Åpning av nytt BABEL semester: Film og fest

Torsdag den 24.1 kl 18.00 inviterer BABEL filmklubb i samarbeid med Film fra Sør og Cinemateket til gratisvisning av dokumentaren Cinema Jenin – the Story of a Dream. Filmvisningen vil markere åpningen av et nytt semester for BABEL filmklubb og som et frampek på årets Arabiske Filmdager den 19.-21. april. Rett etter filmvisningen blir det fest i Ben’s Café som garantert vil vil lede tankene bort fra vintermørket.

NB! Visningen er på Cinemateket/Filmens Hus.

Image

Cinema Jenin – the Story of a Dream er til inspirasjon for alle som ønsker å forandre verden til noe bedre, men heller samtidig kaldt vann i blodet til de som tror det er lett. Marcus Vetter, en tysk regissør, drar til Jenin i de okkuperte palestinske territoriene for å lage en film om Ismaels sønn som ble skutt av en israelsk snikskyter.

Jenin, som ligger helt nord på vestbredden, er kjent for sin motstand mot okkupasjonen, og blir beskrevet som et konservativt sted. Men Jenin var også en gang kjent for sin populære kino, som nå har forfalt til det ugjenkjennelige. Marcus Vetter lærer at Palestina hadde en velutviklet filmindustri som dessverre kollapset under den første intifadaen i 1987.

Sammen med Ismail og Fakhri, som også kommer fra Jenin, setter de tre i gang med å renovere den gamle kinosalen. Arbeidet skal vise seg å vare vanskeligere enn de hadde sett for seg. Utfordringene underveis er overveldende, både økonomisk, politisk og kulturelt. Men drømmen som har blitt plantet i dem, gir dem mot til å fortsette å kjempe selv når det ser som mørkest ut. Men vil de lykkes? Vil lokalbefolkningen ta i mot det nye kulturelle senteret i Jenin, eller er utfordringene rett og slett for store?

Det vil bli anledning til å støtte prosjektet økonomisk i forbindelse med filmvisningen. Les mer om prosjektet her: http://www.cinemajenin.org/

Arrangementet er gratis og alle er hjertelig velkommen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s