Filmvisning: Cairo 678

Cairo_678

Babel Filmklubb inviterer til visning av Cairo 678!

Hvor: Arne Næss’ Auditorium, Georg Morgenstjernes Hus, Blindern
Når: 7. mars, kl. 18:00

Tre kvinner fra ulike sosiale lag møtes i kampen mot seksuell trakassering i Egypt. Funksjonæren Fayza vegrer seg for å ta den overfylte busslinjen 678 til jobb fordi hun jevnlig opplever å bli befølt av fremmede menn. Nelly, en ung kvinne med ambisjoner om å bli standup-komiker, blir overfalt på gaten og skriver historie da hun bestemmer seg for å ta saken til retten. Fayza oppsøker overklassejenta Seba, som holder kurs i selvforsvar for kvinner.

Når Seba selv blir utsatt for et brutalt angrep etter en fotballkamp blir livene deres knyttet sammen. Gjennom Seba møtes de tre kvinnene, og sammen reiser de seg mot den allestedsværende diskrimineringen av kvinner. 678 var et etterlengtet innlegg i den egyptiske offentlige debatt da den kom ut i 2010 og er stadig aktuell to år etter revolusjonen.

Til å holde innledning kommer seniorforsker ved Fafo Mona Abdel-Fadil http://www.fafo.no/pers/bio/maf.html

Visningen er en del av Ladyfests program. I uka rundt 8. mars setter Ladyfest fokus på feminisme, likestilling, kultur og debatt, og inviterer til festival. For mer informasjon se: http://ladyfestoslo.com/

Som vanlig serverer vi ferske kaker og kaffe. Arrangementet er gratis og åpent for alle!

N.B. Undertekster på norsk!

Facebook: http://www.facebook.com/events/148360931994326/

Vel møtt!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s