Babel Filmklubb: The Attack

Image

Tid: Torsdag 6. mars 2014
Sted: Georg Morgenstiernes hus, Arne Næss Auditorium , Blindern.

“The Attack” er både en thriller og en kjærlighetshistorie. Vi blir kjent med den suksessfulle legen Amin Jafaari som jobber som kirurg ved et sykehus i Tel Aviv. Han er godt integrert i det israelske samfunn, har flere jødiske venner og en nydelig kone.

Første gang vi møter Amin tar han imot en pris for sitt utmerkede arbeid som lege. Hans kone, Siham, er der ikke, men hun prøver å ringe ham. Dagen etter blir Tel Aviv rammet av et stort selvmordsangrep. Amin jobber på spreng for å redde liv. Så får han høre at hans kone er funnet blant de omkomne, og at israelsk etterretning mistenker henne for å ha utført angrepet…

Med denne filmen provoserer og utfordrer regissør Ziad Doueiri vår forståelse av Israel og Palestina, kjærlighet og terror. Han tar opp viktige spørsmål om identitet, tilhørighet og lojalitet, og setter fokus på mennesket som taper i konflikten.

Det vil som vanlig bli servert kaffe og kaker.

******************** English ***********************

Time: Thursday 6. march 2014
Place: Georg Morgenstiernes hus, Arne Næss Auditorium , Blindern.

“The Attack” is both a thriller and a love story. We meet the successful Israeli Arab Dr. Amin Jafaari who works as a surgeon at a hospital in Tel Aviv. He is well integrated into the Israeli society, has a lot of Jewish friends, and a lovely and caring wife.

The first time we meet him he is receiving an award for his excellent work as a doctor. His wife, Siham, is not there, but she tries to call him. The following day Tel Aviv is hit by a violent suicide attack.  Amin works around the clock to treat the many wounded patients, among them women and children. Then he learns that his wife is found among the dead, and Israeli Intelligence suspects her to have carried out the attack…

With this movie, Director Ziad Doueiri provokes and challenges our perceptions of Israel and Palestine, terror and love. He brings up important questions about identity, belonging and loyalty and brings attention to the human cost of the conflict.

Like always, we will serve coffee and cakes.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s