Hvilken film vil du se 20. mars?

Neste Babelvisning er en ønskereprise og du kan stemme fram filmen du vil se! Du kan velge mellom:

A) Where do we go now?

En liten libanesisk landsby sliter med gnistninger mellom innbyggerne, muslimer og kristne. Isolert fra omverdenen av landminer griper landsbyens kvinner inn og prøver alt for å avverge konflikt mellom landsbyens menn. Nadine Labaki, mest kjent fra ”Caramel”, har regissert og spiller hovedrollen i denne filmen som tar opp ære og religion, iblandet humor og musikk. Se trailer her.

B) Waltz with Bashir
En prisbelønnet animasjonsfilm fra 2008 om Israels krig mot Libanon i 1982. Krigen huskes av hele verden for grufulle massakrer, men Ari Folman som selv var soldat husker ingenting av hva han var med på. Mange år etter krigens slutt hjemsøkes han av bruddstykker av minner og oppsøker medveteraner for å finne sannheten. Se trailer her.

C) West Beirut
I 1975 bryter borgerkrigen ut i Libanon og Beirut deles brutalt i en kristen og muslimsk del. Vi ser begynnelsen av en tiårig borgerkrig gjennom øynene til 16-år gamle Tarek. For ham er krigens begynnelse en kjærkommen avveksling fra skole og plikter, og en mulighet til å oppleve eventyr i de forbudte delene av byen. Men stadig blodigere angrep og utryggheten i barndommens gater tar snart grep om Tarek, hans familie og venner. Se trailer her.

NB! Alle filmene er tekstet på norsk, og har arabisk eller hebraisk talespråk.

Stem i pollen under!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s