Babel Filmklubb: The Past

le-passe

Babel filmklubb viser The Past – på en onsdag!

(Scroll down for English)

Babel Filmklubb bytter ikke dag for noen – unntatt Film fra Sør! Årets festival braker løs torsdag 9. oktober og vi skal vise publikumsfavoritten ved fjorårets festival – The Past.

Når: Onsdag 8. oktober kl. 18:00.
Hvor: Arne Næss auditorium, Georg Morgenstiernes hus, Blindern

Marie forsøker å skape et nytt liv med en ny mann – og vil derfor offisielt skilles. Eksmannen Ahmed reiser derfor til hennes nye hjem i Paris for å signere skillsmissepapirene og gå videre med livet sitt. Istedet blir han katalysator for at sårene fra fortiden rives opp og invaderer nåtiden. Som i et ibsensk drama siver skyggene fra fortiden ut gjennom sprekkene, og både den nye kjæresten og barna fra nye og gamle forhold slipper løs sine gamle hemmeligheter.

Dette er et moderne filmdrama av sjeldent høy kvalitet laget av den iranske stjerneregissøren Asghar Farhadi. Han vant Oscar for beste utenlandske film for Nader og Simin – Et brudd i 2012 og har fått massiv internasjonal anerkjennelse.

Som vanlig er det hjemmelagde kaker og kaffe! Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Filmen har fransk og persisk tale og er tekstet på engelsk.

Velkommen!

******IN ENGLISH******

Babel Film club screens The Past – on Wednesday!

Babel Film club doesn`t change its usual screening day for anyone – except for the Films from the South festival! This year`s festival starts Thursday October 9th with a screening of last year`s Audience favorite The Past.

When: Wednesday October 8 at 6 pm
Where: Arne Næss Auditorium, Georg Morgenstiernes house, Blindern

Marie is trying to create a new life with a new man – and therefore wants an official divorce. Her ex-husband Ahmed travels to her new home in Paris to sign the divorce papers and to move on with his life. But instead he is the catalyst for old wounds that tear up and invade the present. Like an Ibsen drama, the shadows of the past sieve through the cracks. Both Marie`s new boyfriend and the children from her old and new relationship have secrets that are at last brought into the light.

This is a modern film drama of high quality made by the Iranian star director Asghar Farhadi. He is a critically acclaimed director and won an Oscar for Best Foreign Picture for Nader and Simin – A Separation in 2012.

As always we have coffee and homemade cakes! The event is free and open for everyone.

The film is in French and Farsi and subtitled in English.

Welcome!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s