Shebab of Yarmouk vises torsdag 23.oktober

MV5BMTg0NDAxNTkzMV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzA5NDkzOQ@@._V1_

Babel filmklubb ønsker velkommen til visning torsdag 23. oktober!

Hvor: Sophus Bugges hus, auditorium 2, Blindern
Når: Torsdag 23. oktober kl. 18:00

Bli med og se en dokumentar fra den palestinske flyktningeleiren Yarmouk. Den er laget av den franske dokumentarfilmskaperen og antropologen Axel Salvatori-Sin som under sitt feltarbeid fulgte ungdom i leiren over en periode på fem år.

Flyktningeleiren Yarmouk ligger i utkanten av Damaskus, Syrias hovedstad. Under borgerkrigen som nå herjer landet har leiren vært gjenstand for internasjonal oppmerksomhet på grunn av langvarig beleiring og mange dødsfall.

I dokumentarfilmen Shebab of Yarmouk blir vi kjent med en vennegjeng som lever sine liv i Yarmouk. Vi følger dem gjennom kritiske perioder av deres liv. Ikke bare strever de med å finne sin plass i verden og sjonglere ulike interesser og forventninger som utdanning, jobb og familie, men samtidig merker de den begynnende borgerkrigen som ulmer i bakgrunnen.

I denne viktige filmen viser filmskaperen hvordan krig påvirker livene til vanlige mennesker. Fra å være en munter vennegjeng som møtes for å diskutere livets store spørsmål over en kopp te, blir de plutselig nødt til å forholde seg til den voldelige utviklingen som skjer i landet.

Filmen er på arabisk og tekstet på engelsk.

Vi byr på hjemmelagde kaker og kaffe/te! Alt du trenger å gjøre er å ta med alle vennene dine og holde av torsdag kveld. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Link til Facebook event: Trykk her

—————————–

In English:

Babel Film club welcomes you to a screening Thursday 23rd October!

Where: Sophus Bugge`s hus, auditorium 2, Blindern 
When: 
Thursday 23rd October at 6:00 pm

Join us for the screening of a Syrian documentary from the Palestinian refugee camp Yarmouk. The French documentary maker and anthropologist Axel Salvatori-Sin followed youth in Yarmouk camp for several years during his field work.

The camp is located in the outskirts of Syria’s capital Damascus. During the civil war, Yarmouk has been one of the most vulnerable areas. Many have died during the siege and the camp has been the subject of international attention.

In the documentary film Shebab of Yarmouk we get to know a group of friends living their lives in Yarmouk. We follow their lives through critical phases. Not only do they struggle in finding their place in this world as they maneuver interests and expectations, such as education, work, and family, but also start sensing the beginning of the civil war.

The importance of the movie lies in the telling of how war has an influence on the lives of ordinary people. From being a cheerful group of friends, eager to discuss the big questions in life, their lives are changing in line with the growing violence.

The film is in Arabic with English subtitles.

We provide home baked cakes and coffee/tea and all you have to do is bring all your friends! The event is free of charge and open for all.

Link to the Facebook event: Press here

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s