Babel Filmklubb: Waiting for Happiness (Heremakono, 2002)

here

Velkommen!

(For English, see below)

Torsdag 1. oktober viser Babel Filmklubb dramaet ”Waiting for Happiness” (Heremakono. 2002). Filmen viser Abdallah, som planlegger å emigrere til Europa takler det å returnere til hans mors hjemby i Mauritania. Filmen viser hvordan Abdallah, som ikke snakker deres språk og kler seg på et vestlig vis, føler seg utenfor sin egen kultur, men som sakte men sikkert forsøker å bli kjent med kulturen. Regissøren Abderahmmane Sissako (som kommer til Film fra Sør denne høsten med hans nyeste film ”Timbuktu”) har laget et minneverdig portrett av livet i liten by på vestkysten av Afrika, som viser kampen mellom det tradisjonelle og påvirkningen av Vesten. I møte med forskjellige karakterer blir vi kjent med balansen mellom øst og vest.

For å introdusere filmen kommer psykiater og professor ved HiOA, Sverre Varvin som skal snakke om filmens hovedtema, nemlig eksiltilværelsen. Han publiserte en artikkel i Aftenposten i 2011, hvor han skrev følgende:

”Det er hardt for nordmenn å forstå at den trygge havn vi tilbyr flyktninger, kan bli så vanskelig å leve i. På den annen side burde det ikke forundre oss. Eksil har siden oldtiden vært en straffemetode som skulle ramme hardt for alvorlige forbrytelser. Og det er faktisk hardt og smertefullt å bli gjort hjemløs, miste det man eier og all kontakt med slekt og venner. Vårt kulturelle svøp er det blitt kalt, alt det som hører til følelsen av det hjemlige. Man mister ikke bare sine eiendeler; det er en hel verden som går tapt. For det hjemlige er forbundet med lukter og lyder, en livsrytme som ikke finnes andre steder, med farger, lys og smaker.”

Og i god Babel-tradisjon vil det bli servert kaffe, te og kaker! Så da er det bare å sette av kvelden og komme og se! 🙂

Tekstet på engelsk.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FtaRcIKlfzw

Tid: Torsdag 1. Oktober kl. 18:00

Sted: Arne Næss’ Auditorium i Georg Morgenstiernes Hus

Welcome!

Thursday 1st of October Babel Film Club is screening “Waiting for Happiness” (Heremakono, 2002). The film depicts the young boy Abdallah’s return to his mother’s hometown in Mauritania, before he plans on immigrating to Europe. Abdallah who no longer speaks the language or dress traditionally feels disconnected from his culture, and the movie shows his small steps back. The director Abderahmmane Sissako  (whom will attend Films from the South this fall with his latest movie “Timbuktu”) has made a memorable portrait of a small coastal town in Africa, which shows the struggle between the traditional and the influence of the West.

To introduce the film Sverre Varvin, psychiatrist and professor at HiOA, comes to talk about one of the main themes of the movie; exile. He published an article in Aftenposten in 2011 where he wrote:

“It is hard for Norwegians to understand that the safe haven we are offering refugees can be so difficult to live in. On the other hand it should not surprise us. Exile has since ancient times been a means of harsh punishment for serious crimes.  And being made homeless is actually hard and painful, losing one’s belongings and the contact with family and friends. […] One doesn’t only lose one’s belongings; a whole world is being lost. Because the domestic/homely is associated with the smells and sounds, a life rhythm that is not found elsewhere, with colors, lights and flavors.”

And in the traditional Babel-Spirit there will be coffee, tea and cake! Come, come! 🙂

Subtitles in English.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FtaRcIKlfzw

Time: Thursday 1st of October at 18:00

Place: Arne Næss’ Auditorium i Georg Morgenstiernes Hus

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s