Babel Filmklubb presenterer: Sheherazade’s diary

Poster Festivals New 4

(English? See below)

Dokumentaren «Sheherazade’s Diary» (2013) gir et sjeldent innblikk i kvinnefengselet Baabda, Libanon. Vi følger de innsatte gjennom et ti måneder langt dramaterapi-prosjekt: øvinger, selve oppsetningen og deres dagligliv, og vi blir etterhvert godt kjent med kvinnene og deres ofte tragiske historier. Ved å gi disse kvinnene en stemme, setter regissør Zeina Daccache fokus på det libanesiske samfunnets undertrykking av kvinner, ikke bare i dagliglivet, men også direkte i libanesisk lovgivning.

Forsker og statsviter Rania Maktabi innleder filmen for oss. Hun har kvinners sivile rettigheter og statsborgerskap i Midtøsten som interessefelt. For tiden er hun en del av UiO-prosjektet «The New Middle East», hvor hun forsker på kvinnelige advokater i MØNA-regionen.

Rykende fersk kaffe og hjemmebakte snadder-kaker som alltid. Ahlan wa sahlan !
Filmen er tekstet på engelsk.

Hvor: Georg Morgenstiernes hus, Arne Næss’ Auditorium, Blindern

Når: 28 januar 2016 kl. 18:00
———————————————————————

This tragicomical documentary follows the inmates of the Women’s Prison Baabda in Lebanon through a ten-month drama therapy project set up in 2012. Through clips from their rehearsals, the performance itself and their daily life, we get to know these women and their more than often tragic background. Director Zeina Daccache gives a voice to these women, shedding light on the Lebanese society, where women are discriminated not only in their daily life, but in Lebanese law as well.

Political scientist Rania Maktabi will give an introduction prior to the screening (in Norwegian). Her research interests include women’s civil rights and citizenship in the Middle East. She is currently doing research on female lawyers in the MENA-region, in «The New Middle East»-project at the University of Oslo.

Hot coffee – homebaked cakes:) Ahlan wa sahlan ! The movie is subtitled in English.

When: January 28 2016 at 18:00

Place: Georg Morgenstiernes hus, Arne Næss’ Auditorium, Blindern

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s