Babel Filmklubb Presenterer: Kortfilmer fra Jemen

Karama-Has-No-Walls

For English, see below. 

Torsdag 11. februar viser Babel Filmklubb dokumentarfilmene ”Karama Has No Walls” (2012) og ”The Mulberry House” (2013). Begge filmene er fra Jemen og regissert av Sara Ishaq og viser landet under politiske opprør. Den første filmen vi blir å vise er Karama Has No Walls som varer i ca 26 minutter og handler om opprørende i Jemen i 2011. Gjennom kameralinsen til to kameramenn og fortellinger fra to fedre, får vi et innblikk i en av de verste dagene som fant sted i Jemen i 2011 – hvor regjeringsstyrker skjøt og drepte 54 demonstranter fredag 18. mars 2011.
Film nummer to er ”The Mulberry House” som varer i ca 65 minutter og er en personlig film fra regissøren som returnerer fra Skottland til Jemen for å dokumentere hva som skjer i gatene i hovedstaden. Filmen viser ikke bare hva som skjer i gatene, men også det som skjer mellom familien. Det er en åpen og ærlig film hvor mennesker som kanskje ikke er enige, likevel snakker sammen uten frykt for konsekvenser.

Dette er to viktige filmer fra et land det ikke kommer mye materiale ut fra. For å innlede filmen kommer Reier Møll Shoder som driver nyhetsbloggen ”Den Arabiske Halvøy”. Dette vil du ikke gå glipp av.

Som alltid: gratis kaffe, te, snacks og kake. Så da er det bare å komme!

Filmene er tekstet på engelsk.

Når: Torsdag 11.februar 2016 kl. 18:00

Hvor: Arne Næss’ Auditorium i Georg Morgenstiernes

Trailer:
Karama Has No Walls: https://www.youtube.com/watch?v=UgC6pr6nREk

The Mulberry House: https://www.youtube.com/watch?v=S1le4JxEd3w

Reier Møll Shoder’s web page: http://www.denarabiskehalvoy.com/


 

The upcoming Thursday we are screening the documentaries “Karama Has No Walls” (2011) and “The Mulberry House” (2013). Both movies depict political uprisings in Yemen, which is something that rarely comes out from this country, directed by Sara Ishaq. The first movie “Karama Has No Walls” is around 26 minutes and is set amidst the uprisings in Yemen in 2011. Through the camera lenses of two men and the accounts of two fathers we are given insight into one of the worst days in Yemen in 2011 – when government forces killed 53 protestors on Friday march 18 2011.
The second film we are screening depicts Yemen some years later on a more personal level. “The Mulberry House” is around 65 minutes and shows the director’s return from Scotland to Yemen to document what is going on in the streets of the capital. But the film doesn’t only depict what is happening in the street, but also within the four walls of her house. We are introduced to a family who openly and honestly, without fear, speaks to each other about the current situation in their home country.

To introduce these two important movies Reier Møll Shoder, who runs the news blog “Den Arabiske Halvøy”, will come and give us more information about Yemen. You do not want to miss this!

And as always: Free coffee, tea, snacks and cake!

The movies are subtitled in English.

See you there!

When: Thursday 11. February 2016, 18:00

Where: Arne Næss’ Auditorium in Georg Morgenstierne’s hus

Trailer:
Karama Has No Walls: https://www.youtube.com/watch?v=UgC6pr6nREk

The Mulberry House: https://www.youtube.com/watch?v=S1le4JxEd3w

Reier Møll Shoder’s web page: http://www.denarabiskehalvoy.com/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s