Om oss

BABEL filmklubb ble startet våren 2007 av Kristian Takvam Kindt, Eivind Thomassen og Gjermund Granlund, alle arabiskstudenter ved Universitetet i Oslo. Fra en sped start med ca 8 tilstedeværende på første visning har BABEL filmklubb vokst til å bli et fast innslag av studentarrangementer på HF.  I 2009 valgte BABEL filmklubb et utvidet styre som annenhver torsdag arrangerer filmvisninger med innleder, med mellom 40 og 100 i publikum.

BABEL filmklubb ble startet som en konsekvens av mangelen på gode faglig-sosiale tilbud ved HF, og spesielt for arabisk- og Midtøsten og Nord Afrika-studenter. I tillegg ble vi tidlig fengslet av det store mangfoldet regionen hadde å by på, det være seg kulturelt, sosialt, politisk, religiøst, språklig, og andre aspekter. En viktig del av vår målsetning er å skape en arena der studentene møtes utenfor forelesning, som er hyggelig, men som samtidig gjør deg litt klokere. Vi vil at filmvisningene skal være et tilbud ikke bare til studenter, men også alle som har et snev av interesse for regionen, film generelt; eller rett og slett gratis kaffe.

Det er en klisje å si at målet vårt er å gi et mer nyansert bilde av Midtøsten enn det man ser til daglig i media.  Det er likevel akkurat det vi prøver å gjøre. Ved å vise filmer fra et bredt spekter av land og tema ønsker vi å vise at det er mer ved Midtøsten enn” what meets the eye”. Det er krig og konflikt som er viktig å snakke om og debattere, men det er også mye mer. Derfor viser vi både filmer som nyanserer aktuelle tema som konflikten i Israel-Palestina, samtidig som vi for eksempel har vist en dokumentar om et heavy metal band fra Irak (Heavy Metal in Baghdad), et vindblåst og langsomt drama fra Mauritania (Waiting for Happiness) og en egyptisk-israelsk komedie (The Band’s Visit).

Siden høsten 2008 har filmvisningene blitt innledet av en spesielt invitert person med relevant kompetanse knyttet til filmen. Vi har fått besøk av selveste regissøren av en visningsfilm (Hisham Zaman ved visning av Vinterland). Til nå har det blitt innledet om filmens opphavsland, talespråk, politiske eller sosiale forhold, personlige opplevelser, og mye annet. Vi har merket oss at en innleder, i tillegg til å sette filmen i perspektiv, har tiltrukket en trofast besøksgruppe som ønsker å dele en unik filmopplevelse sammen med oss. BABEL filmklubb er stolte over navnene på innlederne vi har tatt imot, og takknemlige over villigheten til å stille opp for et ubetalt studentarrangement.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s